Vi har mere end 25 års erfaring med at transportere gods. Og nogle af betingelserne, for at vi kan lave en succesfuld levering, er, at godset er pakket ordentligt og forsvarligt, vi kommer frem indenfor aftalte tidspunkt og at vi ikke laver fejl i trafikken, der kan gå ud over andre. Vi vil gerne dele lidt ud af vores erfaringer, så du er bedre forberedt næste gang du skal på en lang tur i bilen. Herunder kan du læse vores 5 råd, som giver en sikker tur og forhindrer ubehagelige overraskelser.

1. Tunge ting nederst

Når du går i gang med at pakke bilen. Så er vores første råd, at du sørger for at pakke de tunge ting nederst og kun lette ting tæt på ruden eller som det øverste i bagagerummet. Fordi hvis det nu skulle ske, at du under kørsel bliver nødt til at lave en hård opbremsning, der kan få godset til at rykke sig. Er det kun de lette ting, der er i nærheden af ruder og passagerer og på grund af vægten vil de kun kunne gøre minimal skade.

2. Pak de tunge ting inderst

Inden du går i gang med at pakke de tunge ting nederst, så sørg også for at du overvejer placeringen af dem. Det tungeste gods skal helst ligge tæt på passagersædet. Det er der nemlig en rigtig god grund til. Når du ligger det tungeste tættere på midten, bliver vægten bedre fordelt og dermed bibeholdes bilens gode køreegenskaber. Når du har vægten fordelt i midten, vil det også være to aksler der deler vægten. Hvorimod hvis du ligger alt det tunge gods helt bagerst i bilen. Bliver det den bagerste aksel, der skal bære den tunge belastning på egen hånd.

3. Pak bilen i bedste Tetris stil

Er du typen, der smider taskerne ind i bilen og farer afsted mod motorvejen? Så læs lige dette råd: Vi kender nok alle spillet tetris, hvor det gælder om at få brikkerne til at passe sammen. Så kender du nok også det, at så snart brikkerne ikke passer sammen, går der en masse plads til spilde. Hvis du bruger lidt ekstra tid, når du pakker bilen, kan alle taskerne være i bagagerummet. Så slipper I for at spilde plads og være nødt til at sidde med tasker på skødet hele turen. Så få brikkerne til at passe sammen, når du pakker bilen inden den næste bilferie. Med en godt pakket bil forbliver hyggen intakt på hele turen!

4. Sørg for at bilen er køreklar

Inden bilen er pakket, er der en tredje ting som er yderst vigtig. Uanset om du tjener dine penge ved at transportere gods eller bare skal på en familietur skal bilen være køreklar. For at I ikke får en ubehagelig overraskelse på køreturen. Så giver det god mening at tjekke bilen, inden den skal på en lang køretur. Hvis du sørger for at alt spiller, så er du et skridt tættere på ikke at ende med at skulle ringe efter vejhjælp. Hvis du ikke er mekaniker, kan du selvfølgelig ikke gå bilen slavisk igennem. Men hvis du har tjekket: Olie, sprinklervæske, lys, viskerblade og aircondition har I det basale dækket. Men hvis I vil være helt sikre, så kør bilen forbi et værksted inden afgang.

5. Kør når du er frisk!

Lige gyldigt om du skal en tur til bageren eller ud på en lang tur, er det utroligt vigtigt, at du er frisk, når du sætter dig bag rattet. Derfor skal man være opmærksom på ikke at køre mellem 4.30 – 05.30. Da det har en stor indvirkning på kroppens døgnrytme. Ifølge Rådet for større færdselssikkerhed svarer kørsel på dette tidspunkt til at køre med en promille på 0,8. Derudover er det en god ide at undgå lange stræk på lige motorvej. Indlæg derfor mange korte pauser så føreren af bilen altid er frisk.

En tommelfingerregel siger også, at man aldrig skal køre mere end 8 timer i streg. Fordi risikoen for færdselsuheld fordobles efter denne tid. Så hvis I er mere end en, der kan køre bilen, så skift ofte. Og når I alligevel laver mange korte stop, så prøv at ændre dine sædeindstillinger fra tid til anden. Bare nogle små ændringer i dine indstillinger kan gøre, at du ikke føler træthed i kroppen nær så hurtigt, som hvis du sidder på samme måde under hele køreturen.

Vi håber, at vores 5 råd har klædt dig bedre på til næste gang du skal på en længere køretur. Hvis du er blevet interesseret i, hvad JF Trans kan gøre for kunderne, så tag et kig på vores hjemmeside og kontakt os på mail@jf-trans.dk eller ring på 86 94 90 00 med din forespørgsel.