Der findes et hav af speditører, vognmænd og fragtfirmaer, så hvordan finder du som kunde den rigtige samarbejdspartner, der passer bedst til dig. Hvad skal man være opmærksom på, når man skal finde en, der skal fragte gods for ens virksomhed. Og ikke mindst: Hvorfor er det vigtigt med en transportpartner? Vi kan ikke give dig en tjekliste, som ved at følge den kan give et endegyldigt svar, men vi prøver herunder at komme med nogle bud på, overvejelser som kan være vigtige at være opmærksom på, inden du vælger en transportpartner.

Har du gode eller dårlige erfaringer?

Hvis du tidligere har fået noget fragtet og var du tilfreds med udførelsen af opgaven, er det måske den samme du skal vælge. Det er dog vigtigt, at vurdere samarbejdet løbende. For med mange fragtleverandører er konkurrencen stor, så med en lille smule research, kan du måske finde frem til et mere gunstigt samarbejde.
Har du derimod haft en dårlig oplevelse med en levering? Så er der al mulig grund til at finde et andet firma, der kan dække dit transportbehov. Med så stor konkurrence som der er inden for transportbranchen, er der ingen grund til at spilde penge på et firma, der ikke behandler dig og dine leveringer godt. For selvom vi som forbrugere allerhelst vil have fri fragt kan det ikke altid lade sig gøre. Når I som virksomhed skal have noget fragtet vil det være en omkostning, så derfor skal man vælge en samarbejdspartner som kan levere.

Så husk…

lastbiltransport

Uanset om du skal ringe til samme fragtleverandør eller ud og finde en ny. Er det vigtigt, at du stoler på udbyderens evne til at udføre leveringen. En virksomhed med mange års erfaring og loyale kunder skal overvejes som en mulighed til en fragtopgave. En fragtvirksomhed med mange år på bagen og loyale kunder viser, at de har kompetencerne til at kunne levere.

Hvad er dit behov?

Det næste, du skal vurdere, er dit behov. Skal du sende små pakker, pallegods eller skal du have specialgods fragtet. For eksempel hvis du skal sende små pakker fra din webshop, er en stor speditør måske ikke lige vejen frem. Men hvis du skal have fragtet pallegods, så passer behovet bedre til en vognmand, der kan transportere med en af sine mange lastbiler. Er det ikke bare pallegods, men måske en form for specialgods der skal transporteres, er det vigtigt at finde en vognmand der kan klare den opgave. Hvis du sørger for at definere dine transportbehov, og derefter matcher disse med et transportfirma. Hvis du finder en vognmand, du kan ringe til uanset, hvilket transportbehov du har, vil din proces blive kortere og lettere. Derfor er det en god ide, at undersøge forskellige virksomheder for at se om de kan hjælpe med dine opgaver.

Men hvordan ved jeg, om jeg har taget det rigtige valg?

Selvom du definerer dit behov og bruger en leverandør, som du mener er god, er det ikke en garanti for at du har valgt rigtigt. Og det kan du ikke vide før opgaven er afsluttet. Så hvad kan du ellers gøre for at finde frem til den rette fragtleverandør. Der er nogle forholdsregler, som du kan tage dig. Som nævnt ovenover skal du tage egne erfaringer med ind i dine overvejelser, samt hvilket behov du har. Derudover kan du for eksempel kigge på virksomhedens hjemmeside, fortæller de om nogle specifikke certificeringer eller licenser. Eller er medlem af en brancheforening. Dette kan indikere, at de er eksperter til en bestemt form for transport og at de overholder nogle bestemte regler, der kan være til gavn for dig som kunde.

Indhent referencer

Du kan også prøve indhente referencer på virksomheden. Men hvis du ikke lige kender nogen i dit netværk der har brugt virksomheden, kan en søgning på Google hurtigt give et billede af virksomheden. Du vil kunne finde referencer både via google, men også på virksomhedens Facebook side, hvor kunder har mulighed for at give ris og ros til virksomheder.  

Er det nok med bare én kontakt?

I nogle tilfælde vil det være nok med én fragtvirksomhed som samarbejdspartner. Hvis du skal have den samme slags gods fragtet igen og igen. Vil den samme virksomhed selvfølgelig kunne gøre det. Men hvis dine fragtopgaver veksler fra levering til levering, kan det sagtens være, at du behøver flere kontakter, når vi snakker fragtservices.

Vi lovede jo godt nok i starten at der ikke ville komme en tjekliste, men vi har nu alligevel sammensat nogle punkter, der opsummerer hvad vi gerne vil sige.

  • Definer dine transportbehov så du kan passe dem sammen med en, der har en vognpark, der kan udføre din opgave.
  • Vurder om dine behov passer til en eller flere transportfirmaer.
  • Sidst men ikke mindst så sørg for at lave en grundig omgang research så du finder en du kan stole på.

Kontakt JF Trans

Vi håber, at vi har gjort dig klogere, så du er klar til at vælge den rigtige vognmand, næste gang du skal have noget fragtet. Hvis dette har været brugbart for dig, vil du helt sikkert kunne lide at modtage vores nyhedsbrev, hvor denne tekst var en del af september brevet. Så gå ned i bunden af siden og tilmeld dig nu, så får du endnu flere gode råd i din indbakke.

Hvis du stadig synes, at det er uoverskueligt, så tag fat i os hos JF Trans på mail@jf-trans.dk eller på 86 94 90 00, så skal vi nok gøre, hvad vi kan for at hjælpe dig med din transportopgave.